Чому осінь найкращий час для відвідин Грузії?

Почнімо з найважливішого - погода. Багато хто думає, що вересень-жовтень - це вже сезон дощів. Проте це не про Грузію. Лише восени температура тут  нарешті стає комфортною - +20-25°C,  а море до середини жовтня ще зовсім тепле для того, аби тут купатись.  Звісно, це не по усій території країни. Якщо ви збираєтесь у гори, то у жовтні там вже прохолодно. 

Друга причина - краса природи, а особливо жовтень та листопад. Ліс та гори наповнюються неймовірними фарбами, тому прогулянки перетворяться у магічну пригоду.  Третя причина - низький туристичний сезон. Людей мало, усі місця красиві та пусті для найкращих кадрів. Низький сезон також стає наслідком нижчих цін на житло. І моє улюблене - збір врожаю! Виноград, вино, свіжі овочі, фрукти, горіхи, чурчхела - усе це відкриє вам світ фантастичних смаків!

Якщо ви запланували вересень-першу половину жовтня, то одразу відправляйтесь в регіон Кахетія! Збір винного врожаю дозволить не лише скуштувати справжнього грузинського вина, а й прийняти участь у заготівлі нового вина (тут пропонують і такі екскурсії!) Не пропустіть море у Батумі - температура води дуже приємна, а туристів майже немає. 16-22 вересня у Тбілісі проходить фотофестиваль, а 11 жовтня прихильники кіно можуть насолоджуватись фестивалем Cine Doc. Грузія в жовтні – це, передусім, 2 великих свята: православний свято Свєтіцховлоба (Свято Хітона Господнього) і Тбілісобу (свято міста Тбілісі та нового врожаю).

Листопад, звичайно, найбільш "вредний" в плані погоди, тому якщо це ваш місяць для відвідин Грузії, то краще запатись дощовиками та взуттям, що не промокає. Також краще обирати винні регіони та міста. У горах можуть прийти несподівані снігопади, а гуляти ними не надто безпечно буває. Зі свят відмічу День Святого Георга (23 листопада).

 

Що б я радила побачити у Грузії?

 

  • Тбілісі! Місто неймовірних контрастів, що зачарує вас. Воно не схоже на жодне інше, а кафешки та вид на місто (особливо вечірнє!) - це просто вау.

  • Мцхета - перша столиця Грузії, що знаходиться лише за 20 км від Тбілісі. Тут сходяться дві ріки, побудовано монастир Святої Ніно та крихта-монастир Джварі. До речі, місцеві радять куштувати чурчхелу саме тут.

  • Кахетія (Сігнагі) - "винний" край, де кожен робить своє домашнє вино, яким радо вас пригостить, а краєвид на Алазанську долину - любов.

  • Степанцмінда, або Кавказ - найулюбленіше місце Грузії. Навіть швейцарські Альпи так не вразили мене, як гори Кавказу. Це просто маст сі!

 

Їдьте у Грузію. Ви неодмінно повернетесь, адже гостинність, пісні, музика, кухня та краєвиди... надовго залишаться у вашому серці. І не забудьте випити Боржомі!

Previous
Previous

Чорні пляжі світу: 11+1 (секретне) місце

Next
Next

Страх подорожей під час пандемії