Страх подорожей під час пандемії

Щоденні новини та статистики, застереження та хвилювання: усе це спричинило сильний страх до звичайних буденних речей. Виходити до людей, зайти в метро, стояти у черзі в супермаркеті, а тим паче подорожувати. Розповідаємо, звідки береться цей страх та як його побороти.

Спешу потрібно визначити, що саме тебе найбільше турбує: страх захворіти за кордоном, страх здачі тесту на вірус у аеропортах чи, можливо, страх перед COVID-19 як таким? По завершенні статті я також розповім тобі, чому мандрувати буде БЕЗПЕЧНО.

 

Але спершу почнімо зі страхів. Зайдемо з кінця.

 

 - Страх вірусу. На цей вид страху не впливає те, помандруєш ти за кордон чи ні. Вірус вже давно і у нашій країні також. Думка, що тут безпечніше, бо хворих менше - помилкова. По-перше, статистика річ хитка, по-друге ризик захворіти є усюди. І усюди він приблизно однаковий. 

 

 Що з цим робити? Продовжувати жити.  Вчитись існувати у новому часі, де миття рук та маски - твій неодмінний атрибут у поході в супермаркет чи у мандрівці. Менше новин - більше планів. Менше думок - більше книг. Зберігайте свій звичний режим!

Тест в аеропортах. Про таку практику заявило поки що декілька країн. Про вартість та деталі варто уточнювати у кожній країні зокрема. Але, звісно, найкраще виглядає Ісландія: понад 1000 безкоштовних тестів в день. Які ще країни зможуть забезпечити безкоштовні тести - наразі невідомо. Але Відень, до прикладу, теж планує тестувати туристів в аеропорті. Особисто я вважаю, що ця практика свідома та логічна: як ще країнам витримувати безпеку та усі норми? Але багатьох лякає: а що якщо це +200 євро до прибутті кудись в обов'язковому порядку? 

 

 По-перше, ти про це будеш повідомлений завчасно: ніхто не поставить тебе перед фактом. Перед мандрівкою все буде узгоджено. По-друге, вже багато які країни сказали, що справку про здоров'я можна буде привезти і з неньки України. Наразі сама процедура без деталей, але у нас, мабуть, буде трошки дешевше. 

 

Що з цим робити? Сприймати це, як нове правило для мандрівки та гарантію власної безпеки. ЄС давно говорить про "паспорт здоров'я для туриста". Тому не панікуємо, а слідкуємо за оновленнями офіційних джерел.

Страх захворіти за кордоном. Країни, які відновлюють туризм, будуть готові до того, що люди можуть захворіти. Деякі з них (наприклад, Ісландія) пропонуватиме одразу 14-денний карантин у випадку, якщо тест в аеропорті виявиться позитивним.

 

 Що робити? Купити хорошу медичну страховку. Тепер вони точно зростуть у вартості, але у той самий час і у відповідальності та ставленні до клієнта. Найсильніші гравці на ринку переможуть вкотре та продемонструють своє істинне обличчя. Неодмінно включайте у страховку нульову франшизу та стаціонарне перебування за кордоном. Також радимо взяти деякі ліки з собою. Але як би це не звучало банально: думай позитивно - вірогідність, що ти захворієш саме під час мандрівки, дуже маленька.

А тепер розповім тобі, чому мандрувати буде БЕЗПЕЧНО. 

 По-перше, усі країни, як і ми з тобою, розуміють відповідальність та міри, що повинні бути прийняті для збереження спокою громади. Тому правила та нові норми будуть строгими та чіткими. Жодна країна більше не хоче ризикувати, а отже, завдання влади діяти злагоджено та рішуче.

 1. Авіакомпаніям видали понад 27 сторінок нових правил для перельотів: обов'язкові маски, інша схема розсадки, безготівковий розрахунок, ніяких онборд журналів. Усі працівники у захисному спорядженні, а система дезінфекцій та вентиляцій  - посилена.

 2. Компанія Airbnb вже по-новому працює з власниками апартаментів. Тепер між заїздами гостей повинно пройти щонайменше 24 години. А за відповідальне прибирання та дезінфікування сайт видаватиме новий значок чистоти.

 3. Країни, що відкривають туризм (Португалія, Туреччина, Греція, Кіпр) також встановлюють 24-годинне правило між поселеннями для готелей.

 4. Ресторани та кафе працюватимуть на літніх терасах, або з віддаленою розсадкою всередині.

 5. Буде створено додатки для моніторингу наповненості пляжів. Ти бачитимеш, скільки людей на пляжі, що відповідає нормі, та де відпочивати безпечно.

 6. На пляжах встановлюють дистанцію понад 3 метра між шезлонгами.

 7. Заселеність готелей буде максимум 50%. 

 8. Маски, санітайзери - усюди, де можна буде.

Якщо коротко і по справі: не бійся мандрувати! Для твого комфорту та безпеки буде зроблено максимум. Мисли позитивно: ти не у капсулі, життя продовжується, нам потрібно вчитись жити з цими новими правилами та нормами. У своїх мандрах ми теж мірятимемо температуру, забезпечимо учасників масками та санітайзерами.

 

Пам'ятай: подорож досі залишається найкращим антистресом та способом відпочити, перезавантажитись та зрозуміти - усе буде добре.

Previous
Previous

Чому осінь найкращий час для відвідин Грузії?

Next
Next

Ручна поклажа: що потрібно знати?