Чорні пляжі світу: 11+1 (секретне) місце

Чорні пляжі - рідкісне явище. А все тому, що природа цих пляжів - вулканічна: мільйони років тому вулканічна лава охолоджувалась прохолодною водою та розпадалась на дрібні піщинки. Ми підготували для тебе добірку з 12 найкращих! Отже, чорні пляжі світу.

ПЛЯЖ ВІК, ІСЛАНДІЯ - звісно топ. І не лише наш! Неодноразово він отримував титул найкрасивішого нетропічного пляжу світу! Навіть "Гра Престолів" сюди доходила. Загалом, тут частіше вітряно та прохолодно, але одного разу ми все ж потрапили та нього у тепло. Не просто у якесь там тепло, а таке, що ми здійснили фотосесію у сукнях під сонцем! Фотодоказ нижче.

ПЛЯЖ ЖАРДІН, ТЕНЕРИФЕ - куди б ми без Тенерифе. Поблизу Пуерто-де-ла-Крус знаходиться пальмова алея, сад кактусів та пляж з часто великими хвилями.


ПЛЯЖ АДЖУЙ, ФУЕРТЕВЕНТУРА - цей пляж Канарів має справжню піратську історію - морські розбійники ховали у печерах скарби. Сьогодні тут неймовірний пляж та смачнезні рибні ресторанчики.


ПЛЯЖ ЛАГО ВЕРДЕ, ЛАНСАРОТЕ - трійку канарських пляжів впевнено закриває пляж біля містечка Ель Гольфо з білими будиночками. Це місце особливе тим, що це частина кратеру вулкану!

САББІА-НЕРЕ, СИЦИЛІЯ - особливе місце острова, який ми плануємо підкорити у травневі свята, коли вода вже тепла, а туристів ще немає. А цей пляж має ще й велике джакузі, що сформувалось в результаті термальних джерел!


УРЕКІ, БАТУМІ - тааак, Грузія! Мало хто знає, що поруч з селищем Урекі є невеликий чорний пляж з магнітним (70%) піском. Це місце варто взяти до уваги усім, хто плануватиме потрапити у цей регіон. До слова, ми вперше побачили місто таким, як на фото, у 2013-ому. Звісно, це не Урекі, проте більш звичні краєвиди самого Батумі. 

⚫ПЕРІССА, САНТОРІНІ - так, тут є пляж з чорним піском! Біля містечка Перісса на острові Санторіні є пляж з темно-сірим піском, шезлонгами та кафе. Якщо проводитимете тут більше двох днів, точно захочете відвідати такий пляж.

 

ПЛЯЖ ДЕ НЕГРА, КОСТА РІКА - мабуть, найбільш безлюдне місце серед усіх. Тут ще немає натовпів туристів, зате є 10 км прекрасного чорного пляжу.

 

ПУНАЛУЙ'Ю ПЛЯЖ, ГАВАЇ - знаменитий, красивий, з черепашками :) Останні іноді приходять сюди погрітись на сонці. І хоч вода тут не така прозора через джерела з прісною водою, це не заважає туристам милуватись красою піску та каміння.

ПЛЯЖ МУРІВАЙ, НОВА ЗЕЛАНДІЯ - країна-мрія багатьох сховала у собі навіть чорний пляж! Тут часто катаються серфінгісти та просто приходять туристи, аби поспостерігати за олушами - дивними пташками, яким люди геть не завада займатись своїми справами. Проте пляж має і сумну історію: новозеландського режисера-документаліста, який під час серфінгу атакувала акула. Чоловік довго з нею боровся, проте коли акул стало більше, ніж одна, він, на жаль, загинув. 

 

ПЛЯЖ ЛОВІНА, БАЛІ - ти теж хочеш на Балі і думаєш про нього, читаючи цей пост у січні? Так? Тоді бери на замітку одразу чорний пляж. Ловіна тебе точно не розчарує, а ще більше закохає у індонезійський острів.

⚫ ПЛЯЖ РЕНАРА, ТОРРЕ АННУНЦІАТА - наш особистий секретний чорний пляж, знайдений у італійському містечку поблизу Італії. Про нього, мабуть, не знає ніхто, проте для нас - це однозначно топ після Віку в Ісландії. Пусто, красиво, кольори, гори, Везувій, кафе, музика... Не знаємо, чому тут досі немає натовпів туристів.

І найважливіший лайфхак - потрапляйте на пляжі до сходу або під час заходу сонця. І не лише на чорні. Та й загалом, просто потрапляйте на пляжі частіше :)

Previous
Previous

5 способів зекономити у подорожі

Next
Next

Чому осінь найкращий час для відвідин Грузії?