Ручна поклажа: що потрібно знати?

Якщо Ви таки нарешті зібрались у мандрівку та сіли купувати авіаквитки, то швидше за все, знайшли непогану вартість, а при ній оце "у вартість входить лише ручна поклажа".
З нею завжди дешевше, єс!

Звісно, кожна авіакомпанія має свої правила та норми, тому вам завжди варто ознайомитись з правилами саме вашого перевізника. Я от не раз забувала всередині воду, що призводило до черг та неприємності. А ще деякі аеропорти мають спеціальні прибори для вимірювання ваги та розмірів ручної. Часте запитання, що буде, якщо впіймають на перевищенні ваги чи розміру. Скажу так - краще не попадатись, а значить, не ризикувати. 

У цій статті розглянемо найпопулярніші авіакомпанії та їх правила ручної поклажі.

  • Ryanair. Маленьку ручну (40×25×20) можна олвейс. А от велику ручну можна брати лише купивши Priority. Вага - max. 10 kg. Розміри великої - 55×40×20.

  • Wizzair. Ще круче. Безкоштовно лише маленька ручна, що увійде під ваше сидіння. Велику - з Priority. Її вага - max. 10 kg. Розмір - 55×40×23.

  • МАУ. Тепер вводять плату за вибір місць, а з поклажею у них не найкраще. Вони дозволяють пронести лише одну маленьку сумку. Причому у неї має поміститись усе ваше добро: і фотоапарат, і ноутбук, і навіть пакети з дюті фрі. І зараз увага : максимальна дозволена вага при цьому 7 кг! ? У той час, коли ноут і фотоапарат можуть так заважити. Хм. Розмір - 55×40×20. Проте при 7 кг він не надто тішить.

  • Turkish Airlines. Тут безкоштовна ручна поклажа вагою у 8 кг. Розмір - 55×40×23.

  • EasyJet. Улюблені у цій рубриці! ? Адже у них немає обмежень на вагу у ручній поклажі. Головне, аби ви її самостійно донесли? Ну і king size - 56×45×25.

  • KLM та AirFrance. Тут на борт можна брати одну ручну покладу та одну сумку, проте їх загальна вага має не перевищувати 12кг. справедливо. Розмір ручної - 55×35×25 , а сумки - 40×30×15.

Зверніть увагу, що розмір валізи у KLM та AirFrance відрізняються від розмірів Ryanair чи Wizzair, особливо якщо у вас стиковочний рейс. Тут краще орієнтуватись на менший розмір, або ж брати рюкзак. Його завжди можна зігнути так, що він впакується у потрібні розміри. Також пам'ятайте, що рідини у ручній до 100 мл кожна, але загально не більше 1л.

 

Ми вчимось мандрувати тепер лише з ручною поклажею. Не завжди виходить, але прагнемо і щоразу перед мандрівкою переконуємо себе, що "вліземо". Доплачувати за багаж від 50 до 100 євро геть не хочеться.

 

Тому...усім економії та побільше місця у ручній!

Previous
Previous

Страх подорожей під час пандемії

Next
Next

Рейк'явік: що подивитись?