Як купити дешеві авіаквитки?

Поговоримо про лайфхаки та хитрощі для того, аби бюджетно мандрувати. Адже усі ми знаємо, що зазвичай "левову" частину витрат у подорожі складають саме авіаквитки.  Розповім тут про 8 власних "золотих" правил.

Можна було б сказати: "Іра, просто треба загуглити дешеві квитки Київ-Вільнюс і гугл все покаже". А от і ні. Більшість сайтів агрегаторів не включає усіх бюджетних компаній. Саме тому так важливо володіти навичками самостійного пошуку. То що ж потрібно, аби навчитись?

1. Оберіть країну. Вивчіть усіх лоукостерів, що пропонують туди мандрівку. Важливо ще звертати увагу на аеропорт вильоту та прибуття. Більшість лоукостерів пропонують приземлитись у аеропорт, що знаходиться за містом. А це додаткові витрати на транспорт. Їх треба врахувати.

 

2. Визначались з лоукостером? Чудово. Тепер йдіть до нього на сайт, або на сайт посередника та купуйте квиток. У посередника рідко, проте бувають дешевші ціни. Якщо ж ви на сайті, то забирайте усі додаткові послуги, галочки. Не обирайте смс-повідомлення про оплати та зміни рейсів. Вас і без цього повідомлять. 

3. Пам'ятайте, що у пятницю та вихідні квитки дорожчі. Розпродаж квитків зазвичай у вечір вівторка. Бюджетні авіаквитки можна купити на рейси всередині тижня (наприклад, четвер-вівторок).

 

4. Починайте вивчати попит та вартість хоча б за 7 тижнів до подорожі. Це оптимлаьний час. А якщо вдасться ще раніше - то це чудово.

 

5. Вивчіть час подорожі. Є державні та локальні свята, фестивалі тощо, які роблять переліт одразу "космічним". До прикладу, летіти у вересні-жовтні до Мюнхена – це те саме, що у передріздвяний час – до Відня чи Праги. Тому обирайте низький туристичний сезон.

6. Стежте за розпродажами та акціями авіакомпаній. Зазвичай саме у цей час найвигідніше купувати переліт. 

7. Подорожуйте з дітьми...без дітей. Дивний лайфхак, але працює! Подорож дорослого з дитиною до 2-ох років на руках коштує дешевше, ніж просто для дорослого. Переконатись можна сайті kayak. Ну і зрештою... Хто каже брати дитину з собою? :)

8. Не бійтесь пересадок. З ними дуже часто справді дешевше. Але обов'язково порахуйте дорогу, їжу, транспорт. Додайте усе, що доведеться додатково витратити, аби пересадка не вийшла безглуздою. У нас часто навіть з ночівлею десь виходить дешевше, ніж прямий рейс.

Звісно, бувають і помилкові тарифи. Що це? Кожен авіаквиток містить у собі такі платежі: оплата за місце в літаку, податок “VAT”, аеропортовий збір, оплата за обслуговування пасажира, оплата за пальне. І іноді система, що складає всі платежі в загальну суму, за яку ми придбаємо квиток, дає збій. У цей період можна викупити квиток за неймовірно низьку ціну. Проте тут потрібне постійне моніторення, терпіння та вдача. Тому включати таке у правила я б не стала.

 

А ще порадила б усім купувати страховку від "невильоту". Останнім часом надто багато авіакомпаній або банкрутують, або пишуть про проблеми. Тому, як то кажуть, краще "перестрахуватись" у прямому значенні.

Previous
Previous

Тенерифе: топ-5 місць острова

Next
Next

5 способів зекономити у подорожі