Тенерифе: топ-5 місць острова

Раніше я писала статтю про свою любов до цього острова, тому у цій зупинюсь конкретніше на п'яти місцях, які, на мою думку, не можна прогавити, якщо ти вже долетів таки до Канарських островів.

Отже, топ-5 місць Тенерифе:

 

1. Пляж Лас Тересітас. На північ від селища Сан-Андрес муніципалітету Санта-Крус-де-Тенеріфе розкинувся розкішний, і поки, мій улюблений пляж не лише на Тенерифе, а й загалом з усіх теплих країн.  Спочатку пляж складався здебільшого скель і невеликої смуги чорного піску, але вже згодом сюди доставили понад 300 тисяч тонн піску з Африки. Таким чином створили один з найкрасивіших пляжей.

2. Маска. Село в Іспанії в муніципалітеті Буенавіста-дель-Норте на заході острова Тенеріфе вражає неймовірно. Це місце на острові має глибину до 1300 м. Тут постійно проживає 100 жителів, а до 60-тих років тут загалом була відсутня дорога та електрика. Ходять легденди, що десь тут пірати ховали своє золото. У будь-якому випадку, це просто вау!

3. Анага. Парк Анага - заповідник, що охоплює понад 14000 гектарів. Природа тут настільки недоторкана та дивовижна, що затамовуєш подих. У лісі варто гуляти довго хоча б заради "живого" лісу (тут підказки, де потрібно дивитись, де слухати, а де нюхати:) та вражаючих краєвидів, що відкриваються на гірських стежках.

4. Околиці Тейде. Пишу "околиці", хоча, звичайно, і на сам вулкан дуже вартує піднятись. На верхівку треба особливий дозвіл, та й навіть з ним це 300 м уверх пішки. По чуткам, це не дуже вражає, тому я зупинилась на 3500 м, де й так повітря бракне у якийсь момент. Але тут окремим пунктом виділяю околиці. Це справді... Марс. Усе утворене вулканами, усе вражає. Ти завмираєш і просто слухаєш тишу. Наша планета - дивовижна.

5. Ла Лагуна. Якби у мене був шанс відвідати лише одне місто на Тенерифе, я б точно обрала містечко Ла Лагуна. Маленьке, красиве, затишне. Столиця, звичайно, теж вартує, але все ж, як на мене, менше, ніж інші маленькі містечка.

Я б ще додала 6 пункт, але про це місце напишу окрему статтю. Місце одного маяка на Тенерифе стало для мене унікальним відкриттям, але про це напишу згодом.

Previous
Previous

За що я люблю Тенерифе?

Next
Next

Як купити дешеві авіаквитки?