Оренда авто: обережно!

Звісно, авто - це кльово. Але зараз не про це.

Якби хтось спитав нас про найбільш стресовий момент у мандрах, то ми б однозначно відповіли - оренда автомобіля. Крім ненормативної лексики мало що зараз приходить у голову. А тепер по порядку. Отже, у кожній нашій мандрівці ми орендуємо автомобіль для того, аби за тиждень побачити максимум. Завжди купуємо усі можливі страхівки, але тим не менше навіть найпопулярніші компанії щоразу прагнуть нас "впіймати".

 

Розповідаємо вам золоті правила при оренді авто. 

1. Перед орендою перевіряйте міжнародні та локальні компанії. Зрівнюйте. Читайте відгуки. Часто локальні компанії дешевші, проте машини у них можуть бути старіші.

2. Напишіть компанії та запитайте, які документи необхідно мати при собі для оренди. Багато компаній не працюють з дебетовими картками. Хочуть лише кредитку.

3. Майже усюди є депозит. Додаткова сума до оренди авто, яка повертається вам по завершенні прокату. Депозитна сума коливається від 100 до 5000 євро часом.
4. Купуйте УСІ страхівки з нульовою (!) франшизою. Переконайтесь у орендаря, що ви не будете оплачувати якийсь мінімум при страховому випадку. Саме це означає нульова франшиза.

5. Якщо буде додатковий водій (ваша дружина, син чи мама), неодмінно попередьте компанію. Це завжди додаткова оплата.
6. Читайте те, що підписуєте УВАЖНО! Не поспішайте, вивчайте договір, особливо те, що написано десь там внизу маленьким шрифтом.
7. Знайте, що навіть найповніша страхівка не покриває пробиті колеса. Тому дізнайтесь у орендаря, що вам робити у такому випадку, куди телефонувати, які контакти мати та хоча б приблизну вартість заміни колеса у країні.
8. Оглядайте машину на ушкодження та подряпини. Потім знову. І знову. Перевірте, чи вам дали машину з повним баком. Бо його, очевидно, вимагатимуть і по поверненні.
9. Якщо у вас виник конфлікт з великою компанією, зверніться у її головний офіс. Зазвичай всі працюють по франчайзингу. І лише головний офіс може цінувати своє ім'я та встати на вашу сторону.
10. УВАГА! Зараз головне - ФОТОГРАФУЙТЕ КОЖЕН САНТИМЕТР МАШИНИ НА ХОРОШИЙ ФОТОАПАРАТ! Робіть це завжди. Щоразу нам пред'являють подряпину, яка була до нас.

Навіщо це роблять, ми наразі не знаємо. Думати одразу погано на всіх не хочеться, тому просто спокійно виконуємо усі 10 пунктів.

 

Сподіваємось, поради стануть корисними і для вас :)

Previous
Previous

Париж: куди піти?

Next
Next

Найбезпечніші країни світу: там, де самій не страшно