Париж: куди піти?

Якщо тобі скажуть, що одного дня на Париж мало, вір! Це справді так. Бажано виділити хоча б три дні для того, аби відчути місто? Проте якщо у тебе все ж там лише день, то ось список, що точно варто не пропустити.

✅ Пікнік в Люксембургському саду - маст ду! це обожнюють усі парижани! просто хапайте багет, черрі, вино та насолоджуйтесь красою та компанією місцевих.

 

✅ Вуличні кафешки - це ?... зупиніться, виділіть час для того, ади скуштувати круасан та каву. можна, до прикладу, в славнозвісному кафе де Флор.

✅Сад Пале-Рояль - місце, де знімали "Опівночі в Парижі", тут старші грають ігри, місцеві їдять морозиво на лавочках, та завжди тихо.

✅ Вечір біля Ейфелевої - знаєте чи ні, проте о 22.00 вежа починає мерехтіти вогнями, що триває усього декілька хвилин! встигніть прихопити шампанське та готуйте камеру для кадрів!✨

 

✅ Парк Ла-Віллетт - найбільший парк французької столиці.

✅ Лувр - людей багато (сезон, сезон!), проте хочп б глянути на ту саму прозору піраміду точно вартує!

✅ Нотр Дам - після пожежі тепер усі поспішають побачити його!?

✅ Монмартр - не встигли, але хотіли дуууже! йдіть туди неодмінно вечорами, прекрасна вуличка художників пустує та передає особливу атмосферу.

 

✅ Книгарня Shakespeare and Co - особлива та дуже автентична!

 

✅  Happy hours у барі десь у Маре та танці в барах на Grands Boulevards - сюди ми теж не встигли, але кажуть ну дуже варто!

Загалом, Париж дуже контрасний та різний. Звісно, ви побачите переселенців, бруд та шум. Проте раджу пошвидше добратись вузеньких центральних вулиць (ще краще не влітку, а у низький сезон!), замовити вино та насолоджуватись містом. Париж справді більш романтичний, ніж здається, більш незалежний, ніж може видатись та дуже естетичний.

Я дуже хочу повернутись восени, зорендувати квартирку в центрі, аби внизу була пекарня, та відчути дух справжнього Парижу.

Previous
Previous

Подорож з тваринкою: усі нюанси

Next
Next

Оренда авто: обережно!