Подорож з тваринкою: усі нюанси

Все частіше ми бачимо у аеропорту братів наших менших, та й самі нещодавно возили нашого друга у мандри. Тому розповідаємо, що потрібно знати та яких правил дотриматись, аби не мати труднощів на кордоні та під час перельоту.

✔ Якщо берете улюбленця у літак, то краще зателефонувати у свою авіакомпанію, аби дізнатись ціну перевезення, вимоги, час реєстрації.
✔ Зателефонуйте у посольство країни, куди мандруєте, спитайте про конкретно їх вимоги про щеплення ітд.

Для ввезення у ближнє зарубіжжя необхідно мати:

✔ Паспорт тваринки міжнародного зразку.
✔ Ветсвідоцтво зразка 1, яке можна придбати тільки в державній ветклініці. важливо! свідоцтво потрібно брати не раніше, ніж за три дні до від'їзду.
✔ Довідку про зроблене щеплення від сказу (не раніше, ніж за три тижні і не пізніше, ніж за 11 місяців до поїздки).

Для перевезення у країни Євросоюзу правила такі:

✔ Імплантований під холку елетронний чіп. на ньому вся інформація про тваринку та хазяїна. Чіпувати можна у будь-якій великій ветклініці.
✔ Паспорт міжнародного зразка.
✔ Ветсвідоцтво зразка 1 (за три дні до, все так само).
✔ Довідку про зроблене щеплення від сказу (по днях все те ж саме).
✔ При перевезенні породистих тварин брати з собою їх родовід.

Ветсвідоцтво номер 1 при реєстрації тварини в аеропорту поміняють на міжнародний сертифікат. На зворотньому шляху ви міняєте його, і свідчення потрібно зберігати 30 днів після подорожі.

А ще якщо ви їдете у Фінляндію, Ірландію , на Мальту чи у Великобританію, то додатково собаки повинні пройти лікування проти Echinococcus multilocularis (особливий вид гельмітів) не пізніше, ніж за 24 години до виїзду і не раніше ніж за 120 годин.


Перевозити тварин до 8 кг можна у салоні, понад цієї ваги - в багажному відділенні літака. Також при перельоті ви маєте право проходити з твариною по зеленому коридору.

Вартість усіх оформлень для собачки, над обійшлась у бюджетних 300€ ( вартість, звісно, може, коливатись)☺

Завжди найкраще уточнюйте усе, адже у деяких країн є заборони. У Францію та Ізраїль не можна ввозити цуценят і кошенят до 3 місяців (це пов'язано з тим, що у такому віці ще не можна робити щеплення від сказу).

 

Сподіваємось, ця стаття полегшить вам мандри з улюбленцем :)

Previous
Previous

Помилка у авіаквитку: що тепер буде?

Next
Next

Париж: куди піти?