Літо посеред осені: ідеальні місця для відпочинку

Літо промайнуло, а ви все ще не були на морі? Можливо, це і на краще, адже приходить теплий та приємний оксамитовий сезон, який красивий, корисний та менш насичений туристами. Розповідаю, куди найкраще вхопити квиточки восени.

Іспанія.

 

Звісно ж, буде тут першою. Окрім острівної частини Канарських островів (Тенерифе, привіт!), можна намагатись впіймати непоганий переліт і у саму країну. Непоганий - поняття відносне, тому що Барселона, до прикладу, все ж недешевий напрямок, але звідти завжди можна взяти авто в оренду та доїхати до красивих пляжів. Температура навіть у жовтні тут залишається +22, а туристів набагато менше.

Португалія.

 

Беззаперечно, номер два у цьому списку. Теплий, оксамитовий сезон тут особливо популярний, бо дозволяє не лише досі посерфити та покупатись, а й побачити усі визначні місця у помірнішу та комфортнішу температуру. Тут пляжі будуть більш наповнені до кінця жовтня, але це зовсім не завадить вам вразитись цією країною. 

Греція. 

 

Усі південні гарячі країни особливі, проте Греція займає серед них почесне місце, а її острови і досі мрія багатьох, хто відвідав чималу кількість місць. До речі, і ми тут зібрались влаштувати яхт-тур островами Греції наступного літа! Усі деталі будуть у наших турах. А поки Греція, звичайно, серед основних напрямів для оксамитового сезону. З завершенням літа ціни на грецьких курортах падають, поте і вода тут буде теплою лише до початку жовтня. Десь на Санторіні - до кінця жовтня. 

Кіпр.

 

Якщо ви вирішили влаштувати собі незабутній сімейний відпочинок у вересні чи жовтні, то Кіпр - ідеальний варіант! Острів славиться хорошими перельотами, теплою водою, красивими пляжами та величезною кількістю дитячих водних атракціонів. Туристів тут меншає, ціни спадають, а клімат порадує вас м'якістю. Звісно, тут є що подивитись і окрім пляжів: для прогулянок саме час.

Мальта.

 

Зовсім маленька країна все ж утримує лідерство сьогодні серед бажаючих "поніжитись" на її красивих пляжах. Подорож сюди краще планувати на вересень, у жовтні вода вже встигне охолонути. Проте сезону дощів у вересні немає, а температура тримається до +25. З Києва прямі рейси двічі на тиждень, по вівторках та суботах,  виконує авіакомпанія Air Malta.

Туреччина.

 

Куди ж без країни, де "гарячі" тури розлітаються, як гарячі пиріжки. Проте я б радила дослідити Туреччину за межами подібних турів. Країна насправді одна з найколоритніших та найкрасивіших у Європі. Тут є куди поїхати, і є чому здивуватись. І це не лише готелі та трьохразове харчування. І нехай Чорноморські води до середини вересня вже охолонуть, проте Середземне та Мармурове моря все ще теплі. 

Чорногорія.

 

Здається, єдиний шанс вхопити сюди хороший переліт, це почати полювати на Чорногорію саме в оксамитовий сезон. Ціни падають, а температура тут тримається літньою, та й вода там все ще тепла. До речі, з вересня тут з'являється ще й багато сезонних фруктів за дуже дешевими цінами. 

Йорданія (а ще Балі, Марокко та інші)

 

Звичайно, Азія теж починає набирати свою популярність саме з осені. Тури та Балі чи у Йорданію будуть мерехтіти звідусіль, адже Мертве море, до прикладу, тримає неймовірну приємну температуру повітря та води, а дощів тут практично не буває. 

 

У Марокко теж температура з вересня спадає, а у жовтні й взагалі стає +25, що не може не тішити. Якщо ви готові до дальнього перельоту, то звісно, літо вхопити у таких країнах реально ще доволі довго.

Загалом, усі країни вартують того, аби провести там оксамитовий сезон, та ще трішки насолодитись теплими променями сонця. Для вересня-жовтня радила б обирати Європу,  от ближче до зими - гарячі африканські чи азійські країни. Кажуть, Балі взимку більш насичене кольорами, ніж влітку чи восени.

Previous
Previous

Марокко: міфи та реальність (+відео)

Next
Next

Кіпр: острів, якого не бачать пляжники