Booking vs Airbnb: де бронювати житло?

Вирішила написати беззаперечно корисний пост для усіх тих, хто шукає вигідну, але таку бажану пропозицію по житлу. УВАГА: дальше лише особистий досвід. 

Перш за все, розповім, що дуже сильно любила Airbnb. проте з певних обставин моя любов сколихнулась. Розповідаю, що було/що стало.

AIRBNB.

 

Я завжди любила цей сервіс за різноманітність вибору: кімнати, квартири, готелі. Особливо актуально це тим, що готелі є далеко не всюди. І у маленьких регіонах можна знайти автентичну домівку завдяки такому сервісу, як Airbnb.

 

➕ГАРАНТІЯ. Ще любила за те, що про кошти з господарем ти не говориш, а йому самому кошти нараховуються лише після того, як ти виїдеш та напишеш відгук, що все було ок. Ти знав? От-от. Мені подобалась думка, що кошти на сервісі, і у разі проблем, мені їх без проблем відправлять назад.


➕ТЕХПІДТРИМКА. Кажуть, вона змінилась в гіршу сторону. не знаю, бо зустрілась я з нею лише нещодавно і усі мої питання дуже швидко та круто вирішували! Навіть частково покривали додаткові витрати у житлі?


➕ВІДГУКИ. Досі спостерігаю, що на Airbnb вони чіткіші та правдивіші, ніж на booking. Останній одразу показує хороші, але важлива оцінка загальна.

➕ЛОКАЛЬНИЙ КОНТАКТ. Це беззаперечний "плюс" для сервісу. Ти маєш змогу зорендувати житло у місцевого, який ще й сам тебе зустріне і ще й, може, сам там живе. Він тобі усе розкаже-покаже і якщо пощастить, ще й екскурсію містом зробить.


➖Я - ПОСТІЙНИЙ КЛІЄНТ. І отут починається нелюбов. Я користуюсь сервісом вже добрячу кількість років, проте не отримала ще жодної "плюшки". Навпаки! Мій процент сайту лише зростає! Новим клієнтам дають знижки на перше бронювання, а постійним... нічого, ба більше - вони платять щоразу більше! Smart? - No.


➖ВАРТІСТЬ. Ти знав, що часто одне і те ж житло є на різних сайтах? І іноді в 1,5 раза дешевше, ніж на Airbnb!? Вартість вілли, до прикладу, 500 євро. + процент сайту, + прибирання = в 1,5 раза більше, ніж на інших сайтах та ж вілла! Smart? - No.

BOOKING.

 

Сервіс номер 1 тепер раніше здавався мені непевним. Але все змінилось.

➕➖ГАРАНТІЯ. Я була у ситуації, де житло не бачило мого бронювання, зроблене через сайт. А в Ісландії один хостел узагалі...закрився. Про що я дізналась після бронювання, але до приїзду. Просто сама забила на "сполох": помешкання не відписувало. Вихід, правильно- пишіть помешканню. Випадки одиничні, сайт повертає кошти.

 

➕ТЕХПІДТРИМКА. Працює довше, але працює. Кошти повертали з затримкою і нагадуванням, проте повернули.


➕➕➕Я - ПОСТІЙНИЙ КЛІЄНТ ТА ВАРТІСТЬ. На сайті є привілегія під назвою "genius" traveler, що працює чудово! Booking нагає неймовірні знижки на житло, часом безкоштовний сніданок та пізній чек-аут? Я, як постійний клієнт, у захваті!

➕ ВАРТІСТЬ. Тут завжди вигідно і добре. Особливо, якщо ти "genius" traveler. Їх там, до речі, є два рівня. Другий останній і дає найбільше знижок. Почитайте на сайті, там є перелік усіх додаткових переваг. 


➖ ВІДГУКИ. Таки тут сайт програє попередньому сервісу. Часто відгуки незрозумілі, а на першу сторінку виводять онлі гуд. Так ми попали на хостел у Вільнюсі з ...клопами, бо десь аж на 5 сторінці відгуків хтось про це таки писав. Тут узагалі б не радила обирати житло, яке має загальну оцінку нижче 6,5. Сама ж обираю навіть вище 7. Особливо якщо відгуків декілька сторінок і читати ніколи. Загальна оцінка працює.

 

➖ ЛОКАЛЬНИЙ КОНТАКТ. У випадку готелей, звісно, тут мінус. 

Загалом, у моєму особистому рейтингу виграє Booking. Хоча раніше я була беззаперечним фанатом сервісу Airbnb. Проте одне не можна ігнорувати - сервіс став дорожчим, проте нічого нового чи кращого за це не додав, імхо. Мені б хотілось, як постійному клієнту, отримувати знижки, менші комісії чи додаткові "плюшки", проте я отримую лише подорожчання.

 

Загалом, завжди дивіться, порівнюйте, шукайте на різних сервісах і буде вам вигідне щастя.

Previous
Previous

Як отримати компенсацію за затримку чи відміну рейсу?

Next
Next

Контакти волонтерів