Безоплатне проживання від Airbnb для біженців з України: як скористатися?

 



В кінці лютого 2022 року сервіс Airbnb.com оголосив, що надасть безоплатне короткострокове житло для 100 000 біженців, які змушені виїхати з України.

Проживання фінансується Airbnb, Inc., донорами фонду біженців Airbnb.org і господарями, що долучилися до програми через Airbnb.org.

Airbnb.org – це некомерційна організація, яка займається сприянням тимчасовим перебуванням людей у ​​кризові часи по всьому світу. Airbnb.org працює незалежно і безкоштовно використовує технології, послуги та інші ресурси Airbnb, Inc. для виконання благодійних цілей Airbnb.org.

На сайті Airbnb.org немає функціоналу для бронювання житла і тривалий час було незрозуміло, як можна скористатися пропозицією.

Давайте розбиратись, як правильно все оформити.

Отже, як подати заявку для отримання ваучера на проживання від Airbnb?

Nova Ukraine – одна з організацій партнерів надає можливість подати онлайн заявку на отримання ваучера від Airbnb.

Nova Ukraine – це некомерційна організація, яка займається наданням гуманітарної допомоги народу України та підвищенням поінформованості про Україну у Сполучених Штатах, а також у світі.

Подати заяву може кожен громадянин України, який виїхав за межі країни після 20 лютого 2022 року, або планує виїхати найближчим часом. Ваучер допоможе орендувати житло на благодійному сайті AirBnB.org на декілька тижнів. Термін залежить від того, яке житло ви оберете.

Для того, щоб надіслати заяву ви можете скористатися спеціальною формою, або надіслати лист на refugees@novaukraine.org з інформацією про склад вашої родини, яка шукає притулок.

Детальна інформація та лінк на форму за лінком: novaukraine.org/airbnb

Пріоритет надається сім’ям що надали коректні дані та потребують житло якомога швидше. Після розгляду вашої заяви, ви отримаєте ваучер на вашу електронну пошту, або листа від нас про дані яких не вистачає. Ваучер надається із терміном використання, але ви самі вирішуєте, яке житло та на які дати орендувати за допомогою ваучеру.

Кожна заява розглядається індивідуально, тому ваучер може надійти лише через 2-4 дні. Якщо ви не отримали відповіді протягом 5 діб на житло що потрібне в квітні, напишіть нам на refugees@novaukraine.org

У випадку позитивного розгляду вашої заявки ви можете отримати ваучер на кілька сотень євро для бронювання житла.

Основна інформація, яка необхідна для заповнення форми:

- Електронна адреса

- Імʼя та прізвище (як у закордонному паспорті)

- Контактний номер телефону

- Дата, коли ви виїхали з України

- Фото першої сторінки закордонного паспорта

- Кількість людей, що шукає житло, їх імена

- Вкажіть неодмінно, у якій саме країні ви шукаєте житло!

- Якщо ви за межами України: завантажте фото сторінки вашого паспорта або міграційної картки, де вказана дата останнього виїзду з України або в’їзду до іншої країни. На фото повинен бути видний номер паспорту.

- Для тих, хто ще не виїхав з України: зробіть скріншот вашого місця перебування на Google або Apple мапі. Ви можете зменшити мапу, щоб ми не бачили вашої вулиці, але було зрозуміло що ви наразі на території України.


Nova Ukraine за останні кілька днів прийняла заявки від понад 1000 сімей на житло через AirBnB.org. Станом на 28 березня 380 сімей отримали ваучери AirBnB для бронювання житла.

 
Previous
Previous

Booking зі знижкою 50% для українців

Next
Next

ФРАНКІВСЬК